Yatınca ayak yanması nasıl geçer, nasıl düzelir? Yatınca ayak yanmasına ne iyi gelir?

Yatınca ayak yanması nasıl geçer, nasıl düzelir? Yatınca ayak yanmasına ne iyi gelir?

Yatınca çeşitli nedenlerden dolayı ayak yanması sorunu ortaya çıkabilir. Bu soruna çözümleri sizlerle paylaşıyoruz…

Posta’nın haberine göre; Ayak yanmasının geçmesi için elma sirkesi ve zencefil kullanılabileceği vurgulandı. Evde doğal yöntemler ile ayak yanması tedavi edilebilir. Geçmeyen ayak yanması için mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekecektir.

YATINCA AYAK YANMASI NASIL GEÇER?

Yatınca ayak yanmasının geçmesi için elma sirkesi kullanılabilir. Ilık suyun içerisine elma sirkesi konulmalıdır. Elma sirkesi ayak yanmasını iyileştirerek kan dolaşımını da hızlandırır. Elma sirkesi eklenen ılık suyun içerisine ayaklar konularak yaklaşık 20 dakika, yarım saat kadar dinlendirilmelidir. Elma sirkesi, ayak yanması için çok önemli bir bitkisel çözümdür. Doğal antibiyotiklerden olan zerdeçal da ayak yanmasını engeller.

Ayak yanmasına çözüm bulmak için günde bir bardak kadar zerdeçallı su tüketmek gerekmektedir. Düzenli tüketilen zerdeçallı su ayak yanmasına çözüm bulabilir. Zencefilli maske de ayak yanmalarını önleyebilir. Zencefil maskesi yapıldıktan sonra soğuk su ile ayak yıkanmalıdır. Belli aralıklarla zencefil maskesi uygulandığında ayak yanmaları son bulur.

YATINCA AYAK YANMASI NASIL DÜZELİR?

Yatınca ayak yanmasının düzelmesi için genellikle buzlu su konulur. Ayakların altına buzlu su tedavisi uygulanır. Buzlu su veya buz küpleri yanma hissini azaltacaktır. Soğuğun da etkisi ile ayaklardaki yanma hissi kısa bir sürede giderilecektir. Kekik, ayak yanmasını gideren bitkisel çözümler arasında yer almaktadır. Kekik, damarlardaki kanın hızını dengeleyerek ayak yanmasını dindirir. Günde bir defa kekik suyunu ayaklara sürmek ayak yanmalarını engellemektedir.

YATINCA AYAK YANMASINA NE İYİ GELİR?

Yatınca ayak yanmasının geçmesi için acı kabak da kullanılır. Acı kabak macunu sayesinde ayaklardaki yanma hissi giderilir. Acı kabak düzenli kullanıldığında ayak yanmasını giderir. Şeker hastalığına bağlı olarak oluşan ayak yanmasının giderilmesi için uygun tedavi yapılmalıdır.

AYAKALTI YANMASI NEDEN OLUR?

Ayakaltında çeşitli nedenlere bağlı yanmalar olur. Bu yanmalar ise yatınca daha çok kendini gösterir. Sinir hasarından dolayı şeker hastalığı nedeniyle ayaklarda yanma hissi oluşabilir. D vitamini eksikliği olan kişilerin ayaklarının altında da yanma meydana gelecektir. Ayaklarda mantar oluşumu olan kişilerin ayakaltında da yanmalar oluşabilir. Ayak yanmasının geçmesi için mantarın da temizlenmesi gerekecektir. Bazı durumlarda ayakkabının rahatsız etmesi sonucunda ayakaltı yanmaları ortaya çıkar.

Böbrek yetmezliği yaşayan kişilerde de ayak yanması meydana gelebilir. Ayağın çevresinde oluşan çatlak ve kırık gibi durumlar da ayakaltında yanma hissini ortaya çıkarır. B12 eksikliği nedeniyle ayakaltında yanma sıklıkla oluşabilir. Ayakaltında oluşan alerjilere bağlı olarak da ayakaltında yanmalar meydana gelebilir.

AYAK YANMASININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ayak yanmasının en önemli belirtisi iğne batması hissidir. Günlük yaşamda acı ve huzursuzluk hissetme oluşabilir. Ayakaltında şiddetli yanma hissi ortaya çıkar. Ayaklara dokunulduğu takdirde ayakaltında sıcaklık hissedilir. Kapalı ayakkabı giyildiği takdirde huzursuzluk ve ayakaltı yanması ortaya çıkar. Ağrının yanı sıra ayakaltında acı hissetme de oluşabilir. Parmak uçları uyuşurken ayakta gözle görülür bir şekilde renk değişikliği meydana gelir. Ayakaltı yanmasında tabana tam olarak basılmaz. Ayaküstünde duruldukça iğne batması hissi ortaya çıkabilir. Ağrı ve sürekli bir sıcaklık kişiye huzursuzluk vermektedir. Ayak yanması kendini hep belli eder.

İlgili Haberler