850'li numaralar nasıl engellenir? 0850'li hatlar ücretli mi?

850'li numaralar nasıl engellenir? 0850'li hatlar ücretli mi?

850'li hatlar her vatandaşın sorunu olmaya devam ediyor. Özellikle 850'li hatlar üzerinden yapılan zamansız aramalar ve reklamlar insanları çıldırtıyor. Peki, 850'li numaralar nasıl engellenir?

850’li numaralardan gelen aramalar özellikle son zamanlarda artmaya başladığından bazı bankalarda bu hatları kullanmaya başladı. Vatandaşlar ise özellikle yoğun reklam içeren 850’li hatlardan gelen aramaları engelleme işlemine koyuldu.

850’li Hatlar Ücretli Mi?

800''lü hatları arayanlar ücret ödemezken, 850''li hatlar şehir içi sabit numara tarifesi üzerinden ücretlendirilmektedir. Aynı şekilde ''ücretsiz'' zannedilen 444''lü hatlar arandığında, şehir içi araması olarak faturalandırılmaktadır.

850’lü Hatlar Nasıl engellenir?

850’li hatlardan gelen çağrılar özellikle son zamanlarda sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Kimi zaman Google’dan, Türk Telekom’dan, Turkcell’den, Vodafone’dan, Superonline gibi kuruluşlardan aradığını iddia ederek yapılan çağrılar gün içerisinde insanın dikkatini dağıtmaktadır.

Android İçin 850’li Numara Engelleme

Özellikle son günlerde Google harita kaydınız silinecektir gibi yapılan santral aramaları için bir çok engelleme yöntemi mevcut. Bu yöntemlerden ilki Android cihazlar için sizi arayan rahatsız eden numaraları engelleyebildiğiniz “engelle” menüsüdür. Callblocker uygulaması ile de 0850’li numara bloğunu engelleyebilirsiniz.

iOS İçin 850’li Numara Engelleme

App Store’a gidin ve istenmeyen telefon aramalarını tespit edip engelleyen bir uygulama indirin. Farklı uygulama geliştiricileri tarafından üretilen ve bu özelliğe sahip birden fazla uygulamayı indirebilir ve yükleyebilirsiniz.
Ayarlar > Telefon’a gidin.
Arama Engelleme/No. Belirleme’ye dokunun.
Bu Uygulamaların Aramaları Engellemesine ve Arayan Numarayı Sağlamasına İzin Verin bölümünde uygulamayı açın veya kapatın. Ayrıca uygulamaların sırasını önceliğe göre değiştirebilirsiniz. Düzenle’ye dokunmanız ve uygulamaları istediğiniz sıraya sürüklemeniz yeterlidir.