Kanarya finale uçtu

Kanarya finale uçtu
Kanarya finale uçtu

Fenerbahçe ile Eskişehirspor'un Şükrü Saracoğlu'ndaki rövanş mücadelesinde normal süre ilk maçtaki gibi 1-1 sona erdi. Penaltı

Fenerbahçe ile Eskişehirspor'un Şükrü Saracoğlu'ndaki rövanş mücadelesinde normal süre ilk maçtaki gibi 1-1 sona erdi. Penaltılarla finalist Sarı-Lacivertliler oldu.

 

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe Eskişehirspor'u konuk etti. Eskişehir'de oynanan mücadelenin 1-1'lik skorun Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki ayağında normal süre 1-1 sona ererken, Sarı-Lacivertliler penaltılarla maçı 4-1 kazandı ve finale yükseldi.

 

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf konuk ekipti. Eskişehirspor baskısının sonucunu 17. dakikada aldı. Hızlı gelişen atakta Veysel'in sağ kanattan yerden kestiği topa dokunan Tello, Volkan'ı mağlup etmeyi başardı. Yediği golün ardından toparlanan Fenerbahçe aradığı beraberlik sayısını 32. dakikada buldu. Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortayı Kuyt kafayla indirdi. Topu önünde bulan Webo bekletmeden vurdu ve skoru eşitledi: 1-1. İlk yarının kalan dakikalarında iki takımın da bulduğu cılız pozisyonlardan başka gol çıkmadı.

 

İkinci yarıda her iki takım da dikkatliydi. Fenerbahçe topa daha çok sahip olsa da pozisyon bulmakta zorlandı. Eskişehirspor dakikalar ilerledikçe dengeyi kurdu ve son dakikalarda baskı kursa da sonuç çıkaramadı ve maçın normal süresi 1-1 sona ererek uzatmalara gidildi.

 

Karşılaşmanın iki uzatma devresinde de her iki takım oyuncularında yorgunluk göze çarptı. Son dakikalara yaklaştıkça oyunda kopmalar oluştu. Bu periyotta Cristian, Fenerbahçe adına iki net fırsatı harcayarak saç baş yoldurdu ve mücadelede penaltılara geçildi.

 

Fenerbahçe Cristian, Kuyt, Webo ve Mehmet Topuz'la penaltıları gole çevirirken Eskişehirspor kullandığı 3 penaltıdan sadece Diego ile fileleri buldu. Necati Ateş'in vuruşunu kaleci Volkan Demirel kurtarırken, Causic'in ise kalenin dışarısına vurdu.
 

 

Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmada Fenerbahçe, Eskişehirspor'u penaltılarda 4-1 yenerek finalde Trabzonspor'un rakibi oldu.