Sayın Başkan, ben sizin de vekilinizim

Sayın Başkan, ben sizin de vekilinizim
Sayın Başkan, ben sizin de vekilinizim

Ümraniye Davası’nın 299. duruşması dün görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşke

Ümraniye Davası’nın 299. duruşması dün görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen  duruşmada CHP Milletvekili Mehmet Haberal esas hakkındaki savunmasını yaptı.  Danıştay saldırısının yıl dönümü olduğunu belirten Haberal, saldırıda ölen Yücel Özbilgin’i rahmetle andığını, ailesine başsağlığı dilediğini söyledi. Haberal, “Benim bu olayla ilgim yok” diye konuştu. Dosyada yer alan telefon konuşmalarına da değinen Haberal, şöyle devam etti:

 


Telefon niye var?

 


“Zaman zaman telefonla konuşmalarımız oluyor.  kullanmayacaksam o zaman telefon niye var? Herkesin kendine göre bir tarzı var. Kamran İnan’ın ‘emriniz olur’ diye kendine göre bir tarzı var. İddia makamı, bunun örgüt zinciri içinde olduğunu belirtiyor. Hurşit Tolon’un konuşma tarzını değiştiremem. Bedrettin Dalan, Amerika’dan Başkent Üniversitesi’nin santralini arayarak, kalbindeki sorun nedeniyle Amerika’da tanıdığım olup olmadığını soruyor. Sağlık sorunu için arıyor. Bunun örgütle ne alakası var? Ben doktorum. 24 saat sağlıkla ilgili bana ulaşan herkese cevap vermek zorundayım.” Cumhuriyet’in 80. yılı dolayısıyla Ankara’da yapılan mitinge de değinen Haberal, “Ordu Göreve” pankartıyla bir ilgisi bulunmadığını söyledi.

 


Beyin kanamasından

 


Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in, Başkent Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavi sürecine ilişkin hakkındaki suçlamalara da değinen Haberal, “Ecevit ekibimiz tarafından çok başarılı bir şekilde tedavi edildi. Tedavi ekibinde ben yoktum. Tedavisi sürerken liderler toplantısı bile yaptı. Merhum Ecevit ile ilgili işlemler tamamen belgelere dayalıdır. Başbakan’ı tedavi ettik, 6 ay daha Başbakanlık yaptı. 4,5 sene daha yaşadı. Beyin kanamasından öldü” bilgisini verdi.