Terör örgütünün taleplerini benimsetiyorlar

Terör örgütünün taleplerini benimsetiyorlar
Terör örgütünün taleplerini benimsetiyorlar

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP’nin demokratikleşme paketleri adı altında terör örgütünün bir takım taleplerini yerine geti

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP’nin demokratikleşme paketleri adı altında terör örgütünün bir takım taleplerini yerine getirmeye çalıştığını söyledi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün partisinin İstanbul il teşkilatını ziyaret etti. TBMM Başkanvekili Meral Akşener tarafından karşılanan Bahçeli, bir süre partililerle basına kapalı görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, terör örgütü PKK’nın çekilme sürecine ilişkin soru üzerine, daha önce Oslo’dan başlayan müzakere sürecinin 3 aşama olarak gerçekleşeceğini söyledi. Bahçeli, “Bunun ilk aşaması silahları bırakarak, PKK terör örgütünün ülkeyi terk etmesiydi. Şimdi aradan geçen 2 aya yakın bir süredir, hatta daha fazla bir süre içinde, sayın Başbakan bir gerçeği ifade ediyor, PKK militanlarının eli silah tutanları, silahlarıyla birlikte hala Türkiye’de bulunuyor. Bazı çocuklarla hanımların ülkeyi terk ettiklerini ifade ediyor. Bunu da oransal olarak yüzde 20 ile söylemeye çalışıyor. O bakımdan ne Oslo müzakere sürecindeki verilen görüşmeler ve sözler çerçevesinde uygulanmaya konmuş ne de PKK’nın Türkiye’yi terk etme gibi bir düşüncesinin olmadığı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

 


Demokratikleşme paketi

 


Bahçeli, demokratikleşme paketine ilişkin soru üzerine de “Geçmişten bu yana AKP, Türk milletini oyalamaktadır. Bazı PKK taleplerini yerine getirmede, Türk toplumunu alıştıra alıştıra benimsetme yolunu tercih etmektedir. Yine aynı şekilde bu stratejiyi sürdürmektedirler” dedi. Bahçeli, çıkan paketin kaçıncı demokratikleşme paketi olduğunu tam olarak kestiremediklerini belirterek, “Çünkü çok sayıda çıkıyor. Ne kadarı demokrasiyle alakalı ne kadarı bölünmeyle alakalı onu ileride bir tasnif edeceğiz inşallah. Ama şu aşamada demokratikleşme paketinin millete sunulmuş bir şekli bulunmamaktadır. Zaman zaman kamoyunu oluşturmak açısından televizyonlarda bulunan, propaganda sözcüleri gibi çalışan bazı uzman ve köşe yazarları bu görevleri üstlenmişler ve ’Demokratikleşme paketinin içinde şunlar olabilir mi?’diye tartışarak, böyle satır aralarında PKK talebini dillendirmektedirler. Onun için ekim ayına kadar beklemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 


39 aday belirlendi

 


Mart ayında yapılacak yerel seçimi MHP’nin çok önemsediğinin altını çizen Bahçeli, gerekli çalışmaları Türkiye’deki bütün siyasi partilerden önce başlattıklarını vurguladı. Bahçeli, “Şu ana kadar 39 belde, ilçe ve il belediye başkanlıkları adayları tespit edilmiş ve kamuoyuna duyurulmuşlardır. 9 Eylül’e kadar da müracatlarını tamamlamış olacaklar” dedi.

 

Asıl niyetleri Türklüğe düşmanlık

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP iktidarının Türkçe’den başka dillere de anayasal haklar tanınmasını sağlamak üzere ayrılıkçı teşebbüslerde bulunduğunu belirtti. Türkçenin, ortak kültürün, birlikte yaşama iradesinin kelimelere, lisana dökülmüş hali olduğunu vurgulyan Yalçın, bazı bölgelerde “Cumhuriyetin il, ilçe ve köylere verdiği isimlerin değiştirilmeye çalışıldığını” savundu. Yalçın şunları kaydetti: “Mahkemelerde ve öteki devlet dairelerinde bölücüler, Türkçeyi iletişim aracı olarak kullanmamak için direnmektedir. Bölge halkının Türkçe konuşmasına PKK tarafından yasak getirilmiştir. Kardeşlikten söz eden bölücü örgütün, toplumsal kardeşliğin temeli olan Türkçeye karşı açık düşmanlık sergilemekteki asıl niyeti, Türklüğe düşmanlıktır. O bakımdan, bölgedeki konjonktürel gelişmeleri fırsat bilen PKK’nın hesapları, Türk vatanının bütünlüğü ve ses bayrağımız Türkçe için tehdit oluşturmaya devam etmektedir. Ancak bilinmelidir ki Türk milleti bu tehdide asla boyun eğmeyecektir. Milletimiz, egemenliğinin göstergesi olan dilini ve kültürünü, hassasiyet ve kıskançlıkla koruyacaktır.”