Terör ve kalkışma, yine de 37 ülke
Yaşadığımız yöreye katkıda bulunabilmek önemlidir. Bu, elinize çapa alıp çiçek ekmek ya da kitap bağışıyla olabilir. Tam 17 yıl önce Büyükçekmece'ye taşındım. O gün Hasan Akgün Belediye Başkanı idi, bugün de aynı görevde. Koltuğunu hâlâ muhafaza ediyorsa halkın beğenisini kazanmış demektir. Sandıkta yapılan görevlendirme bunun kanıtı. Akgün'ün eksiksiz gerçekleştirdiği "Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali" etkinliği her sene sürdürülüyor. Uluslararası alanda birincilikler alınıyor. "Folklor ve Halk Dansları Yarışması" en önemli gösteri. Terör ve darbe korkusunun olumsuz etkilerine rağmen bu yıl katılımcı ülke sayısı 37'i buldu. Bu da yılmadan sürdürülen ikna çabalarının sonucu.
Diğer engeller
-------------------
Büyükşehir Yasası'ndaki değişikliklerle sanayi bölgesi AK partili komşu belediyeye nakledildi. Büyükçekmece bu yüzden önemli gelir kaybına uğradı. Bu yetmezmiş gibi, iade edilen belde belediyelerinden -Mimar Sinan- aktarılan devasa borçlar hizmet kaynaklarını kuruttu. Enterkonnekte sistemdeki enerji düşüşünde elektriği kesilen ilk yer Büyükçekmece oluyor. Kocaman sulama havzasına sahip, su kesintisi yapıldığında liste başı. Çünkü yönetim muhalif partide. Tamamı bir önceki seçimde iktidar partisinde olan belde belediyelerinin verdiği yük yetmiyormuş gibi bu ilave zorluklar da yaşanmakta. Hani futbol kulübünden örnek verirsek; Beşiktaş'ı batağa sürükleyen Yıldırım Demirören, faturayı ödeyen Fikret Orman.
Darboğazda, terör ve üstüne üstlük kanlı kalkışma eklendi. Bağlı bulunulan uluslararası folklor federasyonu başta, pek çok ülke "Festivali yapmayın, biz de gelmeyelim" baskısında bulundu. Güvenlik sorunu ön plana çıktı. Hasan Akgün bir cephe daha açıp, "Ara vermeyeceğiz" restini çekti. Başkanın en büyük destekçisi, "büyük ailem" dediği yöre halkıydı. Özellikle bayanlar konuklar için yemekler yapıp pasta börek hazırladılar. Olmayan paralarla 18 ayda tamamlanan alt yapı yatırımları moral kaynağı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni patronu Prof. Dr. Nabi Avcı'nın festivale ayırdığı fonu söylemeye dilimiz varmıyor. Kendi adıma benim katkım ise sadece bu yazı olacak. Herkesi Hasan Akgün'ü alkışlamaya davet ediyorum. Hiç olmazsa bunu esirgemesinler. Büyükçekmece Belediye Başkanı övgüyü fazlasıyla hak etmekte. Bilmeyenler için hatırlatalım; festival başladı, çok da iyi gidiyor.
***
Özel cevap:
MİGROS'un tavuk reklamına yaptığım eleştiriye uzun bir açıklama geldi. Bunun Güney Afrika'da hazırlandığını öğrendik. Yazdıklarına göre önce çeşitli yaş gruplarına seyrettirip değerlendirme almışlar. Kafamızın takıldığı, "14 sahnenin 7'sinin animasyon" olduğu... Peki, diğer 7'yi ne yapacağız? Siz en iyisi bu reklamı yayından kaldırın. Beni ikna edemediğinize göre sade vatandaşa tavuk satmanız oldukça zor.