Tantan MİT'in görevini sorguladı

Tantan MİT'in görevini sorguladı

TÜRK siyasetini yabancı güçlerin dizayn ettiğini belirten Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, MİT’in görevini sorguladı.

Haber: Salim Yavaşoğlu

Türk siyasetini yabancı güçlerin dizayn ettiğini belirten Tantan, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bunu engellemeye yönelik bir çalışması olup olmadığını sordu
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, “AKP bir proje partisidir. Amerika, İngiltere ve İsrail’in destekleriyle kuruldu” yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Türk siyasetinin geleceğinin yabancı güçler tarafından dizayn edildiğini belirten Sadettin Tantan, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) bunu engellemeye yönelik bir çalışması olup olmadığını sordu. Tantan, bugün TRT Haber Dairesi Başkanı olan Nasuhi Güngör’ün 2001’de yayınlanan “Yenilikçi Hareket” adlı kitabında AKP’nin kuruluş sürecini anlattığını belirterek, “Oradaki süreçte gerek Tayyip Erdoğan’ın gerekse Abdullah Gül’ün yurt içinde ve yurt dışında kimlerle görüştükleri detaylı bir şekilde net olarak anlatılıyor” dedi.

Sümen altı mı edildi?
Tantan şöyle devam etti: “MİT, bütün bu faaliyetler olurken neredeydi? MİT bu konuda hiçbir çalışma yaptı mı? Bu çalışmaları o günkü siyasetçilerle paylaştı mı? Ülkenin iç ve dış güvenliğinde istihbarat bilgileri toplamakla yükümlü olan teşkilat neredeydi? Bu bilgileri toplayıp siyasetçilere gönderdi de sümen altında mı kaldı? Türkiye siyasetinin bu kadar Batı istihbarat örgütleri tarafından kontrol altına alınmak istenmesi aşamasında karşı istihbarat faaliyeti yok muydu? Böyle bir altyapı yok muydu? Abdurrahman Dilipak, Ali Bulaç ve Abdurrahim Karslı üzerinden kamuoyuna sanki yeniymiş gibi takdim edilen aslında herkesin bildiği bu faaliyetler şimdi niye açıklanıyor? O zaman Saadet Partisi’nde olan Numan Kurtulmuş, Yenilikçi Hareket kitabını 12 bin adet dağıttırmıştı.”

Yenilikçi Hareket kitabı
Tantan konuşmasını şöyle tamamladı: “ABD’liler AKP’nin kurucuları ve Ali Bulaç, Abdurrahman Dilipak gibi yazarların da aralarında bulunduğu kişilerle görüşürken MİT neredeydi? Bu konuyu takip ediyor muydu? Ali Bulaç, ‘98’lerden başlamak üzere Amerikalılar sıklıkla bizlerle görüşmeye başladı. Biri gidiyor, üçü geliyordu’ diyor. MİT neredeydi? Yenilikçi Hareket kitabına bakıyorsunuz Mehmet Metiner, Erdoğan’ı İsrailli ajanlarla buluşturup tanıştırıyor.
O zaman Erdoğan’la görüşen ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Carolyn Huggins’ti. Erdoğan’ın Amerikalı ve İsraillilerle görüşmeleri biliniyordu. MİT neredeydi?”

Yahudi kuruluşları
Sadettin Tantan, Tayyip Erdoğan’ın, Temmuz 2000’de ABD’ye gittiğini ve uzun süre kaldığını hatırlatarak, “Amerika’dan geldiğinde, uçaktan iner inmez. Kanal 7 televizyonunda Ahmet Hakan’ın programında konuk oldu. ‘Ben Amerika’ya gittim. Oradaki düşünce kuruluşlarıyla görüştüm, mutabakata vardım. Partiyi kurup iktidara geliyorum’ dedi. O düşünce kuruluşlarının Yahudi kökenli düşünce kuruluşları olduğunu herkes biliyor. Bunlar Lobi faaliyetleri ile Amerikan siyasetini, dünya siyasetini etkisi altına alan kuruluşlar” şeklinde konuştu.

“Mavi Marmara” olayı hizmet operasyonuydu
Tantan, Mavi Marmara olayının tesadüf olmadığını öne sürerek şunları anlattı: “Tamamen Amerika, İsrail ve İngiltere’ye hizmet eden bir operasyon. Bütün bunlara baktığımızda her şey açık. Özellikle PKK ile masaya oturtulması ve onu kabul etmesi. IŞİD ile Orta Doğu haritasının değiştirilmesi ve Mısır’ın bulunduğu Kuzey Afrika’daki yapıların yeniden şekillendirilmesi hepsi bu projenin bir parçası. Burada birinci öncelikli araç, AKP’nin dini kullanma biçimi. Yani yaptıklarında, söylem ve davranışlarında, çıkardıkları yasalarda Türkiye’nin lehine yaptığı hiçbir şey yok. Tamamen bu bölgenin gücü olarak İsrail’in yükselmesinin, ABD ve İngiltere’nin bölgeye yeniden ayak basmasının altyapısını hazırladılar. Yani Tayyip Erdoğan ve ekibinin uygulamaları bu altyapıyı oluşturdu.”

Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı oldu
“90’lı yıllarda özellikle tarihi yarımadada yani Fatih ve Eminönü’nde çıkartılan bazı gazete ve dergiler var. Bunlarla AKP’nin kuruluşu çerçevesinde entellektüel bir yapının oluşturulması gerçekleştirildi” diyen Tantan, bu gazete ve dergilerden Tayyip Erdoğan’ın çevresinde bulunan kişilerin çıkardığı “Yeni Zemin” in büyük rol aldığını kaydetti. Tantan şunları söyledi: “20’ye yakın bu gazete ve dergilerin büyük bir bölümü Kürt-İslam devleti kurmak felsefesiyle bir araya gelen kişiler tarafından çıkarılıyordu. O gazete ve dergilerin içeriğine baktığınız zaman Türkiye Cumhuriyeti devletinin kamu yapısının nasıl değiştirileceğinin işlendiğini görürsünüz. 90’lı yıllarda bunlar hep yazılıp çizildi ve kayıt altına alındı.” Zaten Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelirken bu ilişkilerini inkâr ederek gelmediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amerika, İngiltere ve İsrail ayağının kendisini desteklediği açık bir vaka. İktidar olmalarının hemen arkasından Yunanistan ile başlayan Avrupa ve Amerika gezileri bunun tescilli kanıtı. Tayyip Erdoğan, bu süreç içerisinde Amerika, İngiltere ve İsrail’in istekleri doğrultusunda hareket etti. Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eşbaşkanı yapılmasının altında yatan sebep, Orta Doğu Havzası’ndaki Müslüman kimlikli rejimlerin yeniden dizayn edilmesi. Erdoğan, burada kullanılan en büyük aktör olarak önümüze çıktı ve hâlâ devam ediyor.”