Polis, Baro yöneticilerine gaz hazırladı

Polis, Baro yöneticilerine gaz hazırladı
Polis, Baro yöneticilerine gaz hazırladı

İstanbul Barosu Başkanı’nın da yargılanacağı dava için Silivri’ye gelen çok sayıda avukatı, biber gazıyla hazır bekl

İstanbul Barosu Başkanı’nın da yargılanacağı dava için Silivri’ye gelen çok sayıda avukatı, biber gazıyla hazır bekleyen polisler karşıladı

 

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 9 baro yöneticisinin “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla 2 yıldan 4’er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanını ilk duruşması dün Silivri Adliyesi’nde yapıldı. Duruşmayı izlemek ve sanıklara destek olmak amacıyla Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yöneticileri, Türkiye’nin çeşitli illerinden baro başkanları ile hukukçular da otobüslerle gelerek Silivri Adliyesi önünde toplandı. Adliye binasının üçüncü katındaki duruşma salonunun önüne biber gazları ve gaz maskeleriyle gelen polislere Kocasakal’a destek amacıyla gelen avukatlar tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine polisler alt katlara indi. Daha sonra Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hakim  Mustafa Egemen, mevcut durum itibarıyla sanıklar hakkında usul işlemleri yapmanın güç olduğunu gözlemlediğini tutanağa geçirdi. Hakim Egemen, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak, Silivri Adliyesi’nde daha geniş ve rahat yargılama yapılabilmesi, sanıkların ve avukatların savunmalarını daha özgür ve rahat şekilde sunabilmeleri için Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonunun hazırlatılmasını isteyerek, duruşmayı 10 Ekim’e erteledi.

 


Gereğini yaptık

 


Duruşma sonrası açıklama yapan Kocasakal, “12 Eylül’den sonra ilk defa bir baro başkanı yargılanıyor, yönetim kurulu üyeleri yargılanıyor. Bu, Türkiye’nin nereye geldiğini gösterecek kadar önemli bir dava” diye konuştu. Kocasakal, yargılamanın usule uygun yapılmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Biz mesleğimizin gereğini yaptık. Bu mesleği, hukukun üstünlüğünü korumak için bir bedel ödememiz gerekiyorsa buna, defaatle ’hazırız’dedik. Bunun için buradayız. Hiçbir korkutma ve tehdit, avukatları, hukukçuları sindiremez, yıldıramaz ve susturamaz.” Duruşmayı izlemeye gidenler arasında yer alan Hüsamettin Cindoruk da, “Bu davayla Silivri’deki mahkeme intihara teşebbüs etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.