Sınırsız millet: Yahudiler

İsrail'i aşıp her yerde var olan ve var olduğu yerde kendi sınırını çizen bir millet var ki o da Yahudiler. İlk gençliğimizde "Dünyayı Yahudiler idare ediyor." denirdi. "Siyon Liderleri Protokolleri"nden bahsedilirdi. Kur'ân'da Yahudileri okuduğumuzda irkilirdik.

(Araştırıcılar, Siyon Liderleri Protokolleri'nin, Eski Ahit ve Talmud'daki zihniyet yapısıyla örtüştüğünü belirlemişlerdir. Siyonist, yayılmacı Yahudilerin kendileri değil de, aleyhlerinde olanlar hazırlasa dahi -1903'te Rusya'da ortaya çıkmıştır- bu protokolleri, durduk yerde hazırlamadıklarını da düşünmeliyiz. "Protokoller ne?" derseniz; özün özü: Dünya hâkimiyetine giden yol için uygulanacak program.)

Neden Yahudiler hakkında bu kadar aksi sözler, aksi tavırlar?

Geri zekâlı mı desem, aldanmış mı desem, kendini bilmez mi desem, Haçlı zihniyetli mi desem 300 Fransız, Siyonistlerin hazırladığı Yahudiler aleyhinde gördükleri ayetlerin çıkarılması istenen metne imza atmış. Müslümanlar, Hak Teâlâ'ya, "Fransızlar, Kitap'ınızdan Yahudilerle ilgili ayetlerin çıkarılmasını istiyorlar. Ne buyurursunuz?!" dilekçesi mi verecekler?! Fesuphanallah!

Bizim Diyanet İşleri Başkanı de bir âlem... Diyor ki: "Güya Yahudilere yönelik birtakım hakaretamiz ifadeler İncil'den çıkarılmış. Hristiyanlar bunu nasıl görmedi anlamadım. O 300 kişinin içerisinde Hristiyan var mı bilmiyorum, eğer varsa önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım, Yahudilere yönelik neler var İncil'de? Önce bir bakın bakalım ona."

Başkan, dinler tarihi hocasıdır. Nasıl böyle bir kıyasa gidebilir! Ne demek istediğini anlıyoruz tabiî... Ama ifade edişi, vurgusu tartışmalı.

Üst üste geliyor... İsrail 70 yıl önce 15 Mayıs 1948'de kuruldu. Filistinliler o gün için "Yevmu'l-Nekbet" (Felaket Günü) diyorlar. Yarın yine büyük gösteriler bekleniyor.

Yahudilere dair Kur'ân'da olan ne? Okuyalım:

"[Kur'ân-ı Kerîm'in Yahudilerle ilgili] yaklaşımı dinî/ahlâkî amaçlı[dır]... Kur'an terminolojisi bakımından inkâr anlam sahasında yer alan Yahudi karakterinin belirleyici kavramları şu şekilde sıralanabilir:

1. İnkâr, 2. Allah'a eş koşma, 3. Yalanlama ve yalancılık, 4. Üstünlük taslama, 5. Cinayet, 6. Döneklik, 7. Aşağılık duygusu ve korkaklık, 8. Hâinlik ve ikiyüzlülük, 9. Bozgunculuk, 10. Haksızlık, 11. İsyan ve serkeşlik, 12. İhtilâf ve tartışmacılık, 13. Kıskançlık, 14. Katı yüreklilik, 15. Dünya hayatına düşkünlük, 16. Cehâlet ve beyinsizlik, 17. Sözü değiştirme, 18. Hakkı gizleme, 19. Gazap ve lânet." (...)

Kur'an, İsrailoğullarının bazı meziyetlerinden de söz etmektedir. Hatta onların âlemlere üstün kılındığını ifade eden âyetler de vardır. Ancak buradaki üstünlük, dinî anlamda toplumların psiko-sosyal değişimleri esasına bağlanmıştır; mutlak ve sürekli değildir. Aksi takdirde, Kur'an'ın, Yahudiler'den hep övgüyle söz etmesi gerekecekti. Oysa önemsiz istisnalar bir yana, Yahudi çoğunluğu Kur'an anlatımında cezaya müstehak bir toplum olarak karşımıza çıkmaktadır. Demek ki, İsrailoğullarının üstünlüğü kitap, hikmet ve peygamber gibi nimetlere bağlı olarak sadece belli bir dönemle sınırlı ya da 'ahit'lerine sadık kaldıkları sürece geçerli bir üstünlüktür." (Süleyman Sayar, "Yahudi Karakteri (Tarihî ve Sosyo-Psikolojik Bir Yaklaşım)", Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dergisi, C. 9, S. 9, 2000).

Yazarın Diğer Yazıları