Polise bomba, iş merkezine roketli saldırı

Polise bomba, iş merkezine roketli saldırı

Şırnak’ın Cizre ilçesi’nde yol kesen terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı.

Olay yerine gelen polise ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldıran gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edilirken, silah sesleri duyuldu. Cizre’de önceki gece Dörtyol Kavşağı’nda YDG-H üyeleri yol kesip durdurdukları araçlardaki kişilere kimlik kontrolü yaptı. Sur ve Nur mahallesi ile Nusaybin Caddesi üzerinde de toplanan göstericiler yolları trafiğe kapattı. Dörtyol Kavşağı’nda yol kesen gruplar, olay yerine gelen polise ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Atılan molotofların isabet ettiği bazı polis araçları alev alırken, yangın TOMA’lar tarafından söndürüldü. Polis, saldırganlara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale ederken, sık sık silah sesleri de duyuldu. Olaylar sırasında kontak anahtarlarına el konulan kimi sürücüler araçlarını kurtarmaya çalışırken, bazıları da göstericilere tepki gösterdi. Bazı iş yeri sahipleri dükkanlarında mahsur kalırken, göstericiler, bazı banka şubelerine molotofkokteyli ile saldırdı, bir iş yerini de ateşe verdi. İtfaiyenin müdahale ettiği iş yeri zarar gördü. Olaylar sırasında 18 yaşındaki M.E. sırtından av tüfeğiyle vurularak yaralandı. Olayların arasında kaldığı belirtilen genç, Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Cizre’nin Nusaybin Caddesi ile Nur ve Sur mahallelerinde de olaylar gece geç saatlere kadar sürerken, sık sık silah sesleri duyuldu.

Roketli saldırı
Öte yandan, yine Cizre’de terör örgütü PKK mensuplarınca bir baz istasyonuna roketatarlı saldırı düzenlendi.  Konak Mahallesi’ndeki Mehmet Akşit’e ait 2 katlı bir iş yerinin önüne gelen teröristler, binanın çatısında yer alan baz istasyonuna roketatarla ateş etti. Saldırıda atılan roket mermisi, baz istasyonunun üzerinde bulunduğu binaya isabet etti. Ölen veya yaralananın olmadığı olayda işyeri ile çevredeki binalarda hasar meydana geldi. Saldırının ardından Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olay yerinde inceleme yaparken saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Son iki ay içerisinde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince Nur ve Cudi mahallelerinde düzenlenen izinsiz gösterilerde 5 baz istasyonu tahrip edilmişti.