İYİ Parti’nin sözleşmeli askerlerle ilgili önergesi Meclis’te reddedildi!

İYİ Parti’nin sözleşmeli askerlerle ilgili önergesi Meclis’te reddedildi!
İYİ Parti'nin terörle mücadelede en ön safta olan sözleşmeli askeri personelin sorunlarının çözümü için Meclis'e sunduğu Araştırma Önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin "sözleşmeli askeri personelin sorunları"na ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesi önerisi ele alındı.

İYİ Parti Grubu adına söz alan Kayseri Milletvekili Dursan Ataş, sözleşmeli askeri personelin pek çok sorunu bulunduğunu belirterek, "Uzmanlarımız, şehit olduklarında gördükleri ilgiyi yaşarken de görmek istemektedir." diye konuştu. Ülke savunmasında kahramanca mücadele eden sözleşmeli personelin sorunlarının görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Ataş, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Sözleşmeli görev yapan uzman erbaşların iş güvencesinin de bulunmadığını, gelecekleriyle ilgili sürekli kaygı içinde olduklarını söyleyen Ataş, "Ulusal güvenliğin ve vatan savunmasının sözleşmesi olmaz." dedi.

AKP Bursa Milletvekili Refik Özen ise AK Parti hükümetleri döneminde sözleşmeli personelin haklarında pek çok iyileştirme yapıldığını bildirdi.

Yapılan iyileştirmeler hakkında bilgi veren Özen, "Vermiş oldukları mücadeleleri hiçbir maddi karşılıkla ödeyemeyeceğimiz kahraman subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere yapılan iyileştirmeler ilaveten Milli Savunma Bakanlığımızca hazırlanan ve önümüzdeki günlerde komisyonumuza gelecek olan kanun teklifi ile özlük haklarında yeni iyileştirmeleri hep birlikte hayata geçirmiş olacağız." dedi.

İYİ Parti'nin önerisi Genel Kurul'da kabul edilmedi.