'Dev adam' ABD'ye uğurlandı

'Dev adam' ABD'ye uğurlandı
'Dev adam' ABD'ye uğurlandı

Mardinli Kösen, Los Angeles'ta dördüncüsü düzenlenecek Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'ndeki stantlarda Türkiye'yi tanıtac

İki metre 51 santimetre ile dünyanın en uzun boylu adamı unvanını koruyan Sultan Kösen, 16-19 Mayıs'ta Los Angeles Orange County Fuar Alanı'nda düzenlenecek Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde, Mardin kültürünü tanıtan stantlarda görev yapacak.


THY'nin tarifeli uçağıyla Los Angeles'a gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere konuşan Kösen, her yıl 50 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde ABD haklına Anadolu'yu anlatacak almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.


Kösen, dünyanın en uzun adamı olarak ülkenin tanıtılması için elinden gelen gayreti sergileyeceğini ifade ederek, 'Daha önce 3 kere daha ABD'ye gitmiştim. Uçak koltuklarında boyumdan dolayı biraz sıkıntı yaşıyorum ama ne yazık ki yapacak bir şey yok. Gülü seven dikenine katlanır' diye konuştu.


Hava limanındaki yolcuların ve görevlilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kösen, onlarla fotoğraf çektirdi.


Kösen'e öğrencilerden hediye


Kösen'e Avrupa Birliği Bakanlığı projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'ne giden Ankara'nın Polatlı ilçesindeki bir ilkokulun öğrencileri tarafından üzerinde 'Türkiye' yazan şapka hediye edildi.


Kösen, THY'ye ait tarifeli uçakla saat 12.45'te ABD'ye hareket edecek.