Hakkari ve Diyarbakır’da cephanelik ele geçirildi

Hakkari ve Diyarbakır’da cephanelik ele geçirildi

Jandarma, ihbar üzerine Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 eve baskın yaptı. Aramalarda, 1 Kalaşnikof tüfek, 9 ruhsatsız av tüfeği, 375 adet mermi ele geçirildi. Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki operasyonda ise 5 uzun namlulu silah yakalandı.

Hakkari ve Diyarbakır’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Diyarbakır’da 3 kişi gözaltına alındı. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bir istihbaratı değerlendiren Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yüksekova İlçesi Akpınar Köyü Ovaiçi Mezrası’nda 3 eve operasyon düzenledi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, evlerde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 9 ruhsatsız av tüfeği, 4 Kalaşnikof şarjörü, 271 Kalaşnikof fişeği, 9 milimetre çapında 104 tabanca fişeği, menşei bilinmeyen 1 makineli tabanca fişeği, 43 av tüfeği fişeği, 240 litre kaçak motorin ele geçirildi. Konuyla ilgili adli makamlarca tahkikata başlandığı bildirildi.

3 kişi yakalandı
Öte yandan, Diyarbakır’da 5 uzun namlulu silah ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, jandarma ekiplerince Çınar ilçesine bağlı Ovabağ mevkisinde yapılan yol uygulamasında şüpheli 2 araç durduruldu. Minibüs ve otomobilde yapılan aramada, Kalaşnikof marka 4, M-16 marka 1 uzun namlulu silah, 1 adet tabanca ile ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda mermi bulundu. A.A, N.A ve R.Ç adlarındaki 3 kişi gözaltına alınırken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.