HESAP ZAMANI

HESAP ZAMANI
HESAP ZAMANI

Avrupa’daki en başarılı Türk takımı Galatasaray, 12. Şampiyonlar Ligi serüvenine İspanyol deviyle yapacağı rövanş niteliği

Avrupa’daki en başarılı Türk takımı Galatasaray, 12. Şampiyonlar Ligi serüvenine İspanyol deviyle yapacağı rövanş niteliğindeki maçla başlayacak. Arena’daki randevuda hesaplar 3 puan üzerine kurulurken 90 dakika, Terim ile halefi Ancelotti’yi de yıllar sonra rakip yapacak.

 


Geçtiğimiz sezon Real Madrid’e elenerek Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalin kapısından dönen Galatasaray, B Grubu’ndaki ilk maçını yine aynı rakiple oynayacak. Arena Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Galatasaray için aynı zamanda rövanş niteliği taşıyan dev karşılaşma teknik direktör Fatih Terim için de ayrı bir önem taşıyor. Öyle ki 2001-02’de Milan’ı çalıştıran Terim ile şu anda Real Madrid’in başında bulunan Carlo Ancelotti’nin birbirini teğet geçen bir hikayesi bulunuyor. O dönemde İtalyan ekibinin başında bulunan sarı kırmızılı çalıştırıcının görevine son verilirken, koltuğun yeni sahibi Ancelotti olmuştu. Önemli karşılaşma aynı zamanda halef-selef mücadelesi şeklinde geçecek.

 


8 yabancıyla çıkabilir
Süper Kupa’yı elinden aldığı, 2 kez de çeyrek finalde elendiği İspanyol rakibi karşısında galibiyetlerde 3-2 üstünlüğü bulunan Cimbom’da kritik 90 dakika öncesinde tam bir kadro muamması yaşanıyor. Sarı-kırmızılı takımın geçen sezon Devler Ligi’nde attığı 14 golün 8’ini kaydederek Avrupa devlerinin dikkatini çeken Burak Yılmaz’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Teknik direktör Fatih Terim’in, son haftalarda kaçırdığı gollerle dikkat çeken yıldız forvet ile formda golcüsü Umut Bulut arasında bugün tercih yapması bekleniyor. Sakatlık problemleriyle de uğraşan Cimbom, Real karşısına 8 yabancısıyla çıkabilir. Muslera, Eboue, Chedjou, Riera, Melo, Sneijder, Bruma ve Drogba’yı ilk 11’de sahaya sürmesi beklenen Terim’in, Semih’in sakatlık problemini atlatamaması durumunda Dany’ye de görev vereceği ifade edildi.

 

“Aslan tarih yazmayı sever”

Sarı kırmızılı kulüpte Şampiyonlar Ligi’ne ilk 5 katılımında üst turu göremeyen ancak geçtiğimiz sezon yarı finalin kapısından dönen teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu. Süper Lig’e beklentilerin çok altında bir başlangıç yaptıklarını ancak Şampiyonlar Ligi maçlarında havanın farklı olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Geçtiğimiz sezon Real Madrid’e elenmiş ancak özellikle Arena Stadı’ndaki maçta alkışlanacak bir performans sergilemiştik. Galatasaray tarih yazmaya alışan, bu tip maçları kazanmayı seven bir takımdır” dedi. Sonuç ne olursa olsun oyun planlarından asla taviz vermeyeceklerini ifade eden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Futbolcularım öncelikle taraftarları mutlu edecek performansı göstermek zorunda. Tek amacımız alnımızın akıyla bu maçlarda galip gelmek.”

 

 

95-88

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 247 maçta 95 galibiyet ve 88 yenilgi aldı, 64’ünde ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 348 gol göndermeyi başaran “Cim Bom”, kalesinde ise 351 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, İspanyol rakipleriyle bugüne kadar yaptığı 27 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgi aldı.