Reyhanlı faillerinden 9’u gözaltına alındı!

Reyhanlı faillerinden 9’u gözaltına alındı!
Reyhanlı faillerinden 9’u gözaltına alındı!

Hatay’da 46 kişinin can verdiği bombalı saldırının ardından ilde Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlarıyla

Hatay’da 46 kişinin can verdiği bombalı saldırının ardından ilde Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlarıyla
ortak basın toplantısı yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, açıkladı: Suriye istihbaratıyla irtibatlı 9 kişiyi yakaladık, işledikleri suçları da itiraf ettiler!

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlamayla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, “Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün bu konuyla ilgisi belirlendi ve kişiler belli oranda tespit edildi. Bu kişilerden 9’u gözaltına alındı. Kendi ifadeleriyle, itiraflarıyla bunlar büyük oranda belirlenmiş oldu. Gözaltına alınanların hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” dedi. Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile Hatay’da düzenlediği basın toplantısında, Reyhanlı’daki olayın 2 ayrı araca yüklenmiş çok miktarda bombanın patlatılmasıyla meydana geldiğini bildirdi. Atalay, şunları söyledi: “Şu ana kadar 46 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılarımız var, yoğun bakımda olanları var. Ölenlerin 38’inin kimlikleri belirlendi. 35’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3’ü Suriyeli. Diğerlerinin kimlik tespitine çalışılıyor.”

 


El Muhaberat

 


İçişleri Bakanı Muammer Güler de, patlamada 735 işyeri, 62 araç, 8 kamu binası ve 120 konutta hasar oluştuğunu, olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Güler, “Amaçları ülkemizin huzur ortamına darbe vurmak, çözüm sürecini provoke etmek. Buradaki insanları karşı karşıya getirme amacı güdüyor. El Muhaberat ile yakın ilişkide olduğunu ve isimlerini bildiğimiz örgüt tarafından yapılmıştır. 9 kişi gözaltına alındı. İçlerinden biri olayın planlayıcısı. Bazıları keşif yapan, bazıları araçları saklayan kişiler. Reyhanlı’da daha önce de patlama olmuştu, faillerini en kısa sürede yakalamıştık. Bunda da yakalayacağız. Kimse endişe etmesin. Reyhanlı halkı oyuna gelmemiştir, gelmeyecektir. Bu ortamı kullanmaya çalışanları görmekteyiz. Olumsuzlukları engelleyecek her türlü tedbir alındı. Tüm gerekli tedbirlerle soruşturmayı yürütüyoruz. Tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra her türlü hasar karşılanacak” dedi.

 


Sağduyu çağrısı

 


Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise “Yapmamız gereken sağduyulu davranmak, bu saldırıyı düzenleyenlerin amacına hizmet etmemek için ferasetli davranmak lazım. Bu alçak saldırıyı düzenleyenlerin maksadı Hatay’daki huzuru bozmak, Hataylılarla Suriyeli misafirleri karşı karşıya getirmek. Bu coğrafyayı barışın iklimi olarak sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, vatandaşlara çağrı yaparken, “Provokatif olaylara karşı serinkanlı olun. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sağduyulu tutumunuza devam edin” diye konuştu.

 

24 yaralının durumu ağır

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamalarda yaralananları hastanede ziyaret ettiler. Müezzinoğlu, “55 yaralının tedavisi sürüyor. Bunlardan 48’i Türk, 7’si Suriye uyruklu. Hatay Devlet Hastanesi’ndeki 9 hastadan 1’inin durumu ağır. Üniversite Hastanesi’ndeki 7 yaralıdan da 1’i ağır. Devlet Hastanesi’ndeki 3 kişi Suriye vatandaşı. Yaralılarımızdan 2’si Ankara’da, 1’i İstanbul’da, 2’si Adana’da, 1’i Gaziantep’te tedavi görüyor. Ağır yaralı sayısı saat saat değişiyor. Şu an ağır diyebileceğimiz 24, hayati tehlikesi bulunan yani kritik saatler geçiren 2 vakamız var” dedi.