Ankara saldırısı sonrası Bahçeli'den açıklama

Ankara saldırısı sonrası Bahçeli'den açıklama
Devlet Bahçeli: Hiç bir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamasında "Türkiye'nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemberindedir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır" ifdalerini kullandı. Bahçeli, "Türk milleti yeni bir felaket ve vahşetle karşı karşıyadır. Türkiye düşmanları her türlü güvenlik tedbirini aşarak Ankara Kızılay'a taşıdıkları bombaları alçakça patlatarak onlarca masum cana kıymışlar, çok sayıda kardeşimizin de yaralanmasına neden olmuşlardır. Üzüntümüz çok derin, öfkemiz çok kabarıktır. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyor; milletimizin başısağolsun diyorum" dedi.


"HÜKÜMET BU KONUDA HİÇBİR ZAAF VE İHMALE İZİN VERMEMELİDİR" 


Bahçeli, "Korku ve kaygımız vefat ve yaralı sayısının daha da artma ihtimalinin bulunuyor olmasıdır. Elbette Kızılay'daki hain saldırının detaylarına ulaşılacak; asıl faillerin, kirli niyetlerin ve emri veren mihrakların kimliğiyle beraber bu barbarlığın iç yüzü aydınlatılacaktır. Bu sürecin uzamaması en samimi temennimizdir. Hükümet bu konuda hiçbir zaaf ve ihmale izin vermemelidir. Türkiye'nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemberindedir" dedi.


"TÜRK MİLLETİ ZALİMLERİN PLANLARINA KARŞI YEKVÜCUTTUR" 


Bahçeli, "17 Şubat'ta Merasim Sokak'taki terör saldırısından yaklaşık üç hafta sonra yeni bir saldırının daha vuku bulması iyi okunmalı, arkasındaki emel ve hedefler derinlemesine analiz edilmelidir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Bahar ayıyla birlikte Türkiye'nin baştan ayağa karışacağını iddia eden hıyanet yuvaları rezil olmakla kalmayacaklar, bunun hesabını da vereceklerdir. Türk milleti zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur. Acımız ne kadar büyük olsa da bu karanlık günleri aşabilmek için, milli birlik ve huzurumuzun daha fazla provokasyonlara kurban verilmemesini sağlamakla sorumlu olduğumuz da gözlerden uzak tutulmamalıdır. Ankara Kızılay'da milletimizi tümden sarsan ve kedere boğan bombalı saldırıyı lanetliyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin cinayet şebekeleri, terör ve silah baronları, bölgesel ve küresel vahşet projeleri kanalıyla yıkılamayacağını gür ve güçlü bir iradeyle tekrarlamak istiyorum" dedi.